Calculator de fertilitate
Sănătate - 11 aprilie 2020

Calculator de fertilitate

Fie că dorești să planifici un copil sau să eviți o posibilă sarcină, un calculator de fertilitate te poate ajuta. Tot ce ai de făcut este să introduci în calculator data primei zile a ultimei menstruații și durata ciclului tău menstrual și vei putea afla care sunt cele mai fertile zilele.

Acest calculator de fertilitate funcționează foarte bine pentru femeile care au un ciclu menstrual regulat. Însă dacă ai un ciclu menstrual neregulat nu te poți baza pe acest calculator de fertilitate pentru că nu-ți va oferi date exacte. În acest caz îți va fi de folos dacă vei duce o evidență regulată a ciclului tău menstrual și dacă vei fi atentă la semnele pe care corpul tău le dă atunci cînd ovulația se apropie sau deja cînd are loc.

 

Calculați ovulația

Prima zi a ultimei tale menstruații

Lungimea ciclului

Semnele ovulației

Dureri abdominale

Înainte de a avea loc ovulația sau după ce ovulul a fost deja eliberat, multe femei simt mici dureri abdominale care durează 1-2 zile. Deasemenea ai putea simți înțepături în partea stîngă sau în partea dreaptă iar astfel îți poți da seama care ovar a eliberat ovulul în luna respectivă.

Schimbarea mucusului cervical

După 2-3 zile de la terminarea menstruației reapare mucusul cervical care este tulbure, cleios, se rupe ușor. Însă cu cît te apropii mai mult de perioada fertilă acest mucus cervical se schimbă la consistență fiind mai elastic și mai abundent. Înainte sau chiar în timpul ovulației mucusul devine incolor ca albușul de ou, se întinde în jur de 7-10 cm, la nivelul vaginului ai mereu o senzație de umed și este mult mai abundent.

Schimbarea dispoziției

În perioada fertilă multe femei sunt mai emotive, crește libidoul, au poftă de ceva dulce, sânii sunt mai dureroși și mai sensibili. Sunt și o altă categorie de doamne care spun că sunt mai energice, au o dispoziție mai bună, au cheful de a se aranja și a arăta mai bine.

 

Lasă un răspuns

You have to agree to the comment policy.