primele simptome de sarcina
Sănătate - 5 aprilie 2020

Primele simptome de sarcină

Este o sarcină planificată și ești nerăbdătoare să afli dacă ești însărcinată? Deși întîrzierea menstruației este un simptom de sarcină , pe parcursul lunii poți observa și alte simptome. În articolul de mai jos sunt prezentate primele simptome care îți pot da de știre că ești însărcinată.

Dureri abdominale 

Aceste dureri se aseamană cu durerile menstruale și este ceva normal să le ai pentru că la inceput de sarcină uterul se mărește. Pe măsură ce uterul crește, se întind și ligamentele și astfel apar și durerile abdominale. O recomandare ar fi ca să măninci des și putin iar în caz că ai dureri foarte puternice, adreasează-te unui medic ginecolog.

Sâni dureroși 

Acesta ar putea fi printre primele simptome de sarcina datorita schimbărilor hormonale care au loc în corpul tău. După 3-4 săptămâni de la ultima menstruație, sânii devin mai tari, mai grei, sensibili și chiar mai dureroși la atingere. Iar un ajutor ar fi ca să porți un sutien care îți va susține sânii, nu vor mai părea atît de grei și îi va pastra într-o stare buna pînă după naștere.

Răceală 

După vre-o 2 săptămâni de la terminarea menstruatiei poți simți că te îmbolnavești. Poți avea dureri în gît, febră între 36.9°C – 37.5°C , îți curge nasul, te doare capul și asta pentru că în aceasta perioada imunitatea scade. Dacă observi la tine această stare de răceală, este important ca să nu administrezi medicamente. Încearcă să consumi cît mai multe lichide, ceaiuri cu ghimbir, lamîie, miere, de asemenea manâncă ceapă și usturoi.

Constipația 

Odată ce nivelul de progesteron din organismul tău crește, acesta încetinește sistemul digestiv. De asemenea uterul care acum are dimensiuni mai mari pune presiune pe intestine și astfel apare și constipația. Este bine venit să faci cît mai multă mișcare, sa consumi multă apă ( în funcție de greutatea pe care o ai ) și manâncă fructe și legume.

Sângerarea de implantare 

Apare cu cîteva zile sau în ziua cînd trebuie să se înceapă menstruația însă nu toate femeile au acest simptom. În comparație cu menstruația, această sângerare durează între 1-3 zile și este într-o cantitate mult mai mică. Unele femei care au observat acastă sângerare de implantare spun că este însoțită și de dureri abdominale.

Este bine de știut că fiecare sarcină este diferită și simptomele pe care le poate avea o femeie însărcinată diferă mult. Dacă observi că menstruația întîrzie ar fi bine să-ți faci un test de sarcină după care poți merge la medic pentru o confirmare.

 

Lasă un răspuns

You have to agree to the comment policy.