Sănătate - 4 aprilie 2020

Cum să folosești testele de ovulație

Dacă s-a încheiat perioada de pregătire pentru sarcină atunci cu siguranță simți o mare bucurie – ești mult mai aproape de împlinirea visului tău. Iar pentru a cunoaște exact care sunt cele mai fertile zile, testele de ovulație îți pot fi de folos. Sunt simple în utilizare și oferă o precizie de aproximativ 99 %. Iată cîteva detalii de care trebuie să ții cont atunci cînd te hotărăști să le folosești:

În farmacii poți găsi o varietate de teste de ovulație și în dependență de buget îți poți achiziționa unul. În fiecare cutie există instrucțiuni de utilizare a testelor iar pentru un rezultat cît mai exact trebuie mai intîi să citești cu atenție după care poți trece la treabă. Testele de ovulație detectează nivelul ridicat de hormon luteinizant din urină cu 1-2 zile înainte de ovulație. Iar dacă ai un ciclu regulat de 28-30 zile poți începe să-ți faci testele începînd cu ziua 10-11. Este recomandat ca înainte de ați face testul să nu mergi la baie in jur de 4 ore și să limitezi consumul de lichide. De asemenea, este important să-ți faci testele de 2 ori pe zi pentru a nu scăpa creșterea acestui hormon și a putea acționa la timp.

Sfat: Dacă îți dorești un copil în această lună atunci trebuie să ai relații intime imediat cum s-a încheiat menstruația sau imediat cum începi să vezi două liniuțe pe test. În așa fel poți fi sigură că nu vei scăpa ziua ovulației și vei avea șanse foarte mari de a rămîne însărcinată.

Există factori ce pot influența rezultatele testelor de ovulație cum ar fi:

  • Dacă ești deja însărcinată
  • Dacă ai născut recent
  • Dacă ești la menopauză

 

De asemenea unele medicamente cum ar fi:

  • cele folosite în tratarea infertilității
  • contraceptivile hormonale

 

În caz că nu rămîi însărcinată din prima luna – Nu te descuraja! Posibil că ai scăpat ziua ovulației ( a avut loc mai devreme sau mai tîrziu ) sau în această lună nu a avut loc ovulația – ceea ce se poate întîmpla. De asemene multe studii au arătat că este normal ca un cuplu sănătos să aibă nevoie de pana la 12 luni înainte să conceapă un copil. Dacă te îngrijorează totuși această întrebare, cel mai bine este să mergi la o consultație la medicul ginecolog – care cu siguranță te va liniști și nu te vei mai îngrijora. Și cel mai bine este să încerci să te relaxezi și să te bucuri împreună cu soțul de această perioadă – care nu se va mai repeta.

Lasă un răspuns

You have to agree to the comment policy.