Rochia perfectă în funcție de siluetă
Frumusețe - Modă - 27 februarie 2019

Rochia perfectă în funcție de siluetă

Deși în magazine găsim o varietate largă de rochii, ne este foarte greu să o găsim pe cea perfectă pentru noi. Însă ar fi mult mai ușor dacă am cunoaște din start ce model de rochii ni se potrivesc pentru silueta noastră. Astfel nu va fi nevoie să probăm toate rochiile care la prima vedere ne plac dar nu se aranjează bine pe noi. Pentru a găsi rochia perfectă, urmați sfaturile de mai jos.

Tipuri de siluetă:

  • Pară
  • Triunghi întors
  • Dreptunghi
  • Clepsidra
  • Măr

Pară

Rochia perfectă în funcție de siluetă

Umeri înguști

Brațe subțiri

Sâni medii / mici

Talie subțire

Șolduri late

Coapse groase

 

Purtați rochii care pun accent pe partea de sus a siluetei, pentru a creea un echilibru. De exemplu optați pentru umeri dezgoliți, volane, aplicații decorative, buzunare. În schimb, în partea de jos trebuie să alegeți un croi cît mai simplu. Optați pentru rochii într-o singură culoare sau pentru partea de jos o culoare mai închisă.

Triunghi întors

Rochia perfectă în funcție de siluetăUmeri lați

Brațe late

Sâni mari

Talie subțire

Șolduri subțiri

Coapse subțiri

 

Alegeți rochii cu croială simplă în partea de sus sau modele de tip A. Iar în partea de jos optați pentru volume pentru a creea o siluetă perfectă. Volanele, aplicațiile, pliseurile în partea de jos sunt binevenite.

Dreptunghi

Rochia perfectă în funcție de siluetăUmeri înguști

Sâni medii / mici

Talia nu e evidențiată

Șolduri subțiri

Picioare lungi

 

Această siluetă este una dreaptă, fară forme. Purtați rochii cu decolteu în forma V, rochii tip sirenă, creion. Puneți accent pe talie cu ajutorul unei centuri, aplicații decorative.

Clepsidra

Rochia perfectă în funcție de siluetăSâni mari / medii

Talie îngustă

Forme voluptoase

 

 

O siluetă dorită de multe doamne / domnișoare. Purtați rochii care vă pune în evidență formele voluptoase. Accentuați talia cu o centură sau prin croiuri apropiate liniei taliei. Purtați rochii tip creion, petrecute, sirenă, prințesă. Alegeți rochii într-o singură culoare.

Măr

Rochia perfectă în funcție de siluetăUmeri lați

Sâni mari / medii

Talie nedefinită

Șolduri înguste

 

 

Acest tip de siluetă are un aspect rotunjit. Trebuie să alegem o rochie care să distragă atenția de la burtică. Punem accent pe picioare ( care sunt mai înguste ) și în zona decolteului. Optăm pentru rochii petrecute, evazate, drepte și alegem decolteuri în V.

 

Important: Dacă țineți cont de silueta pe care o aveți, cu siguranță veți găsi rochia perfectă.

Un comentariu

  1. Interesant articolul tau, din cate am vazut cred ca am forma de clepsidra, cautasem pe net o rochie de ocazie, am gasit aici: https://foxi.ro/articol/rochii-de-ocazie si chiar ma gandeam care mi s-ar potrivi in functie de tipul corpului, articolul tau m-a facut sa-mi dau seama ce silueta am. Imi plac articolele tale!

Lasă un răspuns

You have to agree to the comment policy.