Karl Lagerfeld, designerul Chanel a murit
Știri - 19 februarie 2019

Karl Lagerfeld, designerul Chanel a murit

Karl Lagerfeld, designerul casei de modă Chanel, a murit la vârsta de 85 ani. Potrivit unor surse apropiate, designerul de modă a fost grav bolnav ultimile săptămâni. Luni noaptea a fost internat de urgență la spital, unde a și murit.

Karl Lagerfeld sa născut la 10 septembrie 1933 în Hamburg, Germania. La începutul anilor 1950, când era tânăr, el și mama sa s-au mutat la Paris, unde și-a început cariera de modă. Lucrând ca un simplu ilustrator, el a atras atenția profesioniștilor și a fost numit asistent al faimosului designer Pierre Balman. Mai târziu, Lagerfeld a lucrat cu case de modă, cum ar fi Fendi și Chloe, iar în 1983 a fost invitat să devină directorul artistic al lui Chanel, care a rămas până la moartea sa. În 1974, designerul de modă și-a fondat propria linie – Karl Lagerfeld Impression.

Karl Lagerfeld a scris mai multe cărți, și-a deschis propria galerie de artă la Paris și a produs o mulțime de parfumuri. Pentru că iubea mult să citească, a produs un parfum care avea mirosul unei cărți . Avea chiar și propria sa bibliotecă, care cuprindea 300 de mii de volume.

Lasă un răspuns

You have to agree to the comment policy.