Sfaturi pentru un păr sănătos
Frumusețe - Sănătate - 16 februarie 2019

Sfaturi pentru un păr sănătos

Un păr sănătos este un păr îngrijit. Într-adevăr, genele influențează volumul și grosimea firului de păr, totuși ca să  avem un păr sănătos, mătăsos, strălucitor, fără vârfuri despicate depinde în mare măsură de noi. Iată câteva sfaturi simple, cărora poate nu le dăm importanță dar sunt foarte utile și ne ajută să avem un păr sănătos și frumos.

Pieptănați părul

Dimineața și seara, cu mișcări ușoare pieptănați părul. Începeți de jos, cu vârfurile și usor, ușor vă ridicați pînă la rădăcină. În așa fel vă veți descâlci părul, el nu se va rupe, plus că faceți și masaj scalpului care va stimula cresterea firului de păr. Dacă părul se electrizează atunci folosiți o perie din lemn.

Sfaturi pentru un păr sănătos

Clătiți cu apă rece

Nu vă spălați cu apă fierbinte pentru că usucă foarte mult părul, ideal ar fi cu apă călduță. Dupa ce ati aplicat șamponul, masați foarte delicat scalpul, fără mișcări dure iar la final clătiți cu apă rece.

Sfaturi pentru un păr sănătos

Folosiți aparatele de coafat la o temperatură mai joasă

Este adevărat, nu putem renunța definitiv la ondulatoare, plăci de îndreptat părul, uscătoare, pentru că dorim să arătăm cît mai bine. Totuși, un sfat ar fi ca să le folosiți la o temperatură mai joasă. Dacă aveți părul subțire, traumat,  atunci trebuie să setați aparatul la o temperatură mai joasă de 180 de grade Celsius. De asemenea, nu uitati de protecția termo, vă va proteja podoaba capilară de căldura aparatelor de coafat. După ce ati aplicat-o pe părul umed, așteptați puțin ca să se absorbe în păr, apoi puteți continua. În așa fel vă păstrați părul sănătos.

Sfaturi pentru un păr sănătos

Folosiți uleiuri și măști pentru păr

Pentru vârfuri despicate, uscate, păr deshidratat, decolorat vă poate salva măștile și uleiurile. Vă puteți face astfel de tratamente în fiecare săptămînă înainte sau după spălarea părului. În dependență de tipul părului pe care îl aveți puteți folosi uleiul de ricin, argan, măsline, struguri sau uleiuri din comerț. De asemenea, folosiți măști naturale sau pentru un păr degradat cel mai bine ajută cele profesionale, din comerț.  Aceste tratamente va oferi părului mai multă strălucire și va avea un aspect mai îngrijit.

Sfaturi pentru un păr sănătos

Nu vă prindeți părul strâns

Deși nu îl puteți purta mereu pe spate ( mai ales dacă repede se îngrașă ) puteți diversifica. Prima zi după spălare îl lăsați pe spate apoi îl prindeți dar cel mai important cum îl prindeți. Pentru a evita ruperea și căderea părului nu prindeți părul foarte strâns. Pentru sănătatea părului dvs. este recomandat ca să purtați coafuri cît mai lejere. Cozi, cocuri, împletituri ușoare. Mai ales că în trend sunt coafurile lejere și care oferă fluiditate părului. De asemenea, atunci cînd vă culcați, împletiți părul ca să-l protejați de la încâlcire și rupere.

Sfaturi pentru un păr sănătos

Folosiți sray pentru descâlcire

După ce ati dat jos prosopul, tapotați ușor părul. Nu trageți de păr, nu frecați părul pentru că atunci cînd e umed e mult mai fragil și se rupe ușor. Apoi folosiți spray-ul pentru descâlcire, acesta vă va ajuta să pieptănați foarte ușor părul, nu se va rupe iar cînd se va usca va avea un aspect frumos și îngrijit.

Sfaturi pentru un păr sănătos

Alimentația

Dacă vă alimentați nesănatos ( chipsuri, fast-food… ) atunci nu numai părul vostru va avea de suferit dar și pielea, digestia… Mîncați carne de pui, salate verzi, fructe ( banane ), legume și nuci. Luați vitamine, cum ar fi B sau OMEGA 3. Iar dacă observați unele probleme ( căderea excesivă a firelor de păr, care în mod normal nu ar trebui să depășească 100 de fire pe zi ) cel mai bine este să vă adresați la un specialist în domeniu.

Sfaturi pentru un păr sănătos

 

 

 

Lasă un răspuns

You have to agree to the comment policy.